Välj en sida

Ta med dig kortet på resan

Din smartaste reskamrat – Peugeotkortet!

Resan är planerad, väskan packad och du är redo för avresa. Men har du kommit ihåg att packa med dig Peugeotkortet? Nedan följer goda råd inför din semester. Och förutom säkerhet får du ju poäng på alla dina köp!

Kreditkort tryggare än bankkort

Den viktigaste anledningen till att använda ett kreditkort på resan är tryggheten det ger dig. Skulle olyckan eller oturen vara framme och ditt kort blir utsatt för bedrägeri, hjälper kortutgivaren dig att ordna upp detta, under förutsättning att du inte handlat oaktsamt. Det är också grunden till varför du bör ha kreditkort som «brukskort» och hellre ha det vanliga bankkortet som reservkort.

Betala alltid i lokal valuta

När du drar kortet utomlands, i bankomat, butik, på restaurangen eller annat betalställe, får du ofta frågan om du vill betala i svenska kronor eller i den lokala valutan. Många väljer svenska kronor utan att veta bättre. Men det bästa är att alltid välja lokal valuta. Anledningen är nämligen att betalstället kan sätta sin egen växlingskurs för att säkra sig mot valutaförlust (eller för att bara ta lite extra betalt) vilket gör att detta ofta blir ett dyrare alternativ. Så välj alltid att betala i den lokala valutan.

Ta med ett extra kort som reserv

Det blir fort krångligt om det enda kort du har med slutar fungera, tappas bort eller blir stulet. Ta därför alltid med dig två kort – Peugeotkortet och ditt vanliga bankkort.

– Men du, kom ihåg att inte förvara korten tillsammans.

Innan du ska resa är det bra att…

– Skriva ner numret till spärrtjänst (08-695 17 34)
– Lära dig PIN-koden utantill
– Säkra att du har tillräcklig kredit/utrymme på kortet
– Kontrollera utgångsdatumet på kortet

Trevlig semester!

« tillbaka